Καράμπα

Στενόμακρο ξύλινο δοχείο, σε σχήμα ανοιχτού σωλήνα που από τη μια του πλευρά είναι στενότερο κι από την άλλη φαρδύτερο, στο οποίο “χτυπιέται” με χειροκίνητο τρόπο το γάλα για να βγει το βούτυρο. Το γάλα που απομένει μετά το διαχωρισμό του από το βούτυρο, είναι το γνωστό ξυνόγαλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.