Κινητό Τηλέφωνο και Οδήγηση

Το κινητό Κατά την οδήγηση, πιο επικίνδυνο και από το αλκοόλ.

Όπως αποδεικνύεται πλέον από τα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας, 7 στα 10 ατυχήματα συμβαίνουν γιατί ο οδηγός την ώρα του ατυχήματος μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με μελέτες, η κύρια αιτία πρόκλησης ατυχήματος σε οδήγηση με κινητό τηλέφωνο είναι ο μεγάλος βαθμός απόσπασης της προσοχής του οδηγού.H χρήση κινητού τηλεφώνου με hands-free είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη χρήση κινητού τηλεφώνου χωρίς. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο χρόνος αντίδρασης ενός νεαρού ενήλικου οδηγού όταν μιλάει στο κινητό αυξάνεται τόσο πολύ σαν να πρόκειται για υπερήλικο οδηγό και, επίσης, η ικανότητα οδήγησης ενός οδηγού που μιλάει στο κινητό τηλέφωνο μειώνεται στον ίδιο βαθμό όπως αν είχε στο αίμα του 0,08% αλκοόλ, δηλαδή σαν να ήταν μεθυσμένος.
Oλέθρια και τα SMS. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όταν, ταυτόχρονα με την οδήγηση, προσπαθεί κάποιος να στείλει μήνυμα με το κινητό, καθώς έχει αποδειχτεί ότι, κατά τη διάρκεια αποστολής ενός μηνύματος, οι οδηγοί σπαταλούν 400% περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας το κινητό απ’ ό,τι το δρόμο.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την οδήγηση το είδα εδώ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&pubid=47808949

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.