Επώνυμο οικογένειας αγωνιστών, που καταγόταν από το ‘Αργος . Ο Γιαννάκης Περρούκας, που έζησε το 17ο αιώνα θεωρείται γενάρχης της οικογένειας.
Δημήτριος
Νομομαθής, κάτοχος της τουρκικής, γαλλικής και ιταλικής γλώσσας. Πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στο έθνος και στην περίοδο της Επανάστασης και μετά από αυτήν. Πριν τον Αγώνα διατέλεσε βεκίλης (πληρεξούσιος) του Αργούς (1812-1821) στην Υψηλή Πύλη. Στη διάρκεια της Επανάστασης έδρασε πολιτικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το 1821 εκλέχτηκε μέλος της Α’ Εθνοσυνέλευσης. Επί Καποδίστρια διατέλεσε μέλος του Πανελληνίου, πρόεδρος του Θαλασσίου Δικαστηρίου και πρώτος γραμματέας των Εσωτερικών. Σύνταξε τη δικαστική και διοικητική νομοθεσία και κατάρτισε τη διοικητική διαίρεση της Πελοποννήσου. Διατέλεσε επίσης μέλος της Δ’ (1829) και Ε (1831) Εθνοσυνέλευσης, καθώς και εκείνης του 1843. Τέλος, επί Όθωνα. χρημάτισε σύμβουλος Επικρατείας. Η τεράστια αλληλογραφία την οποία άφησε έχει μεγάλη ιστορική αξία, επειδή αλληλογραφούσε με σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δολοφονήθηκε στο ‘Αργος, μέσα στην κατοικία του, στις 13 Νοεμβρίου 1851.
Ιωάννης
Αδερφός του προηγούμενου. Προεστός του ‘Αργους και φιλικός. Στις παραμονές της Επανάστασης αιχμαλωτίστηκε από τους Τούρκους και φυλακίστηκε στην Τρίπολη, όπου πέθανε μετά από 6 μήνες (4 Οκτωβρίου 1824).
Νικόλαος
Δισέγγονος του Γιαννάκη, διατέλεσε βεκίλης του ‘Αργους στην Υψηλή Πύλη. Πέθανε το 1822.
Παναγής
Αγωνιστής. Πολέμησε κάτω από τις διαταγές του Ν. Σταματελόπουλου (Νικηταρά) και του Φ. Πλαπούτα. Υπηρέτησε τα ελαφρά τάγματα ως τη διάλυσή τους και πήρε μέρος σε πολλές μάχες. Πέθανε το 1865.
Χαράλαμπος (1793-1824).
Αδελφός του Ιωάννη. Ήταν έμπορος στην Πάτρα και έπειτα στο ‘Αργος . Πήρε μέρος στην Επανάσταση και διατέλεσε έφορος της επαρχίας και του στρατεύματος του ‘Αργους (1821), μέλος της Α’ Εθνοσυνέλευσης, γερουσιαστής και υπουργός των Οικονομικών (1823).