Κατά τη μυθολογία, γιος της Πέρδικας, αδελφής του Δαίδαλου, εγγονός του Μητίωνα, δισέγγονος του Ερεχθέα. Όταν έγινε δώδεκα χρόνων, η μητέρα του τον εμπιστεύτηκε στο Δαίδαλο. Άξιος και ευφυής όπως ήταν, γρήγορα ξεπέρασε το δάσκαλο. Εφεύρε το πριόνι παρατηρώντας τα σαγόνια των ψαριών, το διαβήτη καθώς και τον κεραμευτικό τροχό. Για όλα αυτά τον ζήλεψε ο Δαίδαλος και τον γκρέμισε από την Ακρόπολη. Αναφέρεται και με το όνομα Κάλως.
Τελείως διαφορετική είναι η εκδοχή της κρητικής μυθολογίας για τον Τάλω Σύμφωνα μ΄ αυτήν, ο Τάλως ήταν γιος του Κρητός και πατέρας του Ηφαίστου, δεύτερος στη σειρά βασιλιάς της Κρήτης. Μια άλλη εκδοχή, κρητική επίσης, θέλει τον Τάλω, χάλκινο τέρας που κατασκεύασε ο Ηφαιστος και το δώρησε στο Μίνωα ή στην Ευρώπη για να προστατεύει τις ακτές της Κρήτης από κάθε επιδρομέα. Επόπτευε και περιόδευε στο νησί τρεις φορές την ημέρα (Απολλόδωρος) ή τρεις φορές το χρόνο (Πλάτων). Είχε τη μορφή γίγαντα από χαλκό, και ήταν τρωτός μόνο στον αστράγαλο. Ήταν οπλισμένος με όπλα και πέτρες και αφόπλιζε κάθε ξένο, τον έρριχνε στη φωτιά και έπεφτε κι εκείνος στις φλόγες. Ενώ ο ξένος καιγόταν, ο Τάλως γελούσε σαρκαστικά (σαρδώνιος γέλως). Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο Τάλως δεν έριχνε τους επιδρομείς στη φωτιά, αλλά, καθώς ήταν ο ίδιος πυρακτωμένος, τους αγκάλιαζε και τους έκαιγε με τη θερμότητα που εκπεμπόταν από το σώμα του. Ο Τάλως σκοτώθηκε τελικά από τους Αργοναύτες, που αποβιβάστηκαν στην Κρήτη με προτροπή της Μήδειας. Υπάρχει και η εκδοχή πως ο Τάλως ήταν δικαστής των κρητικών χωριών, που περιόδευε φέρνοντας μαζί του χάλκινους πίνακες πάνω στους οποίους ήταν γραμμένοι οι νόμοι. Τέλος, μια παράδοση αναφέρει πως ο χάλκινος Τάλως ήταν αδελφός ενός άλλου μυθολογικού προσώπου με το ίδιο όνομα, που ήταν γιος του Κρητός, πατέρας του Ηφαίστου και αδελφός του Μίνωα.
Στη μυθολογία αναφέρεται και ένας άλλος Τάλως, γιος του Οινοπίωνα, γιου του Διόνυσου και της Αριάδνης, που πήγε με το συνονόματό του γιο στη Χίο, όπου και έγινε βασιλιάς.
Οι αρχαίοι Έλληνες μυθογραφούσαν και οι Νέοι, αποκρυπτογραφούν
Μύθος = ο λόγος η Αλήθεια, ο σκοπός του Μύθου δεν είναι παιδευτικός, είναι Μυστικός, για Μύστες μάς λέει ο Πρόκλος, εμείς πρέπει νά αποκρυπτογραφούμαι το Μύθο.
Ξέρουμε ότι σε ολόκληρο το Ηλιακό μας σύστημα μόνο η Γη έχει όντα με Κρίση που μπωρουν να κρίνουν και να αποδώσουν Δικαιοσύνη τα όντα αυτά είναι οι άνθρωποι επωμένως, Κρίση μόνο στη γη, και για’αυτό το λόγω η γή (γενικά) ονομάζεται Κρήτη στην περίπτωση μας
Όμως, Κρήτη η Νήσος Κρήτη επιδή Ο θεός «Δίας» = φώς = Κνώση και απλά Γνώση, γεννήθηκε «λέει» στη κρήτη στο Ιδαίον ‘Ανδρον κάπου εκεί ψιλά στον Ψηλορίτη….δηλαδή:
Η κρίση νοημωσύνη και η Κριτική, τα γράμματα, γεννήθηκαν στην στην κρήτη…
Δεν είναι τυχαίος ο δίσκος της Φαιστού, ο πρώτος σκληρός δίσκος του σύμπαντος κόσμου ούτε η γραμμική Β, ούτε το όνομα Κνωσσός από το ρήμα Κωννέω (γιγνώσκω) Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί το νησί?
Ο Γίγαντας Τάλως είναι όντως υπέρογγώδης καί δεν αφήνει τίποτα να πλησιάση κοντά στον πλανήτη γη, είναι χαλκόχρωμος και έχει λέει μια μόνο κεντρική φλέβα (έτσι τουλάχιστον τον είδαν οι πρόγονοι μας)
Τάλως από τήν Δωρικής προφοράς λέξη “Talons” (γαμψά νύχια) Αετός…..Αρπακτικό
Ο χαλκόχρωμος γήγαντας Τάλως που νυχθημερών προστατεύει την Κρήτη που αλλιώς ονομάζεται ΔΙΑΣ-ΠΑΤΗΡ (ιωννικά) ή Jupiter Δωρικα, Ότι αδέσποτο περνάει από κοντά κατευθηνωμένο στην Κρήτη το καταβρωχθίζει
https://res.cloudinary.com/dk-find-out/image/upload/q_70,c_pad,w_1200,h_630,f_auto/DK_192970_jupiter_aw_wbzzsf.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=kQaWb266ogs
Βλέπε βίδεο στό 8’λεπτό και 23″ δευτeρα
Καλημέρα.
Το κείμενο είναι από την εγκυκλοπαίδεια “ΔΟΜΗ” τόμος 33 σελ. 24 .-
Κύριε Γιάννη δεν αντιλέγω, ή εγγυκλοπαίδια σωστά λέει αλλά, τόν μύθο πρέπει σωστά να τόν εξηγούμε σήμερα ”’Π’Χ’ η μυθολογία μας μας διδάσκει για κύκλοπες (πολλούς) ο Οδυσσέας έτυχε να πέσει σε ένναν από αυτούς, μπήκε λέει στο ΣΠΗΛΑΙΟ του την ΝΎΧΤΑ και τί είδε μέσα εκεί? ήταν λέει το σπήλαο γεμάτο ΓAΛΑΤΑ και ΤΥΡΙΑ…πολλυ ωραία…!
Τi κατάλαβαν οι κλασικοί αλλά και οι αρχαιώτεροι από αυτή την ιστορία?
Όμως, και να κατάλαβαν το νόημα πλήρως δεν θα το εξηγούσαν διότι ο ΛΑΟΣ δεν θα καταλαβενε απολύτως τίποτα….μόνο τα τελευταία 50 χρόννια μπωρούμε να αποδείξουμε επιστημονικά το νόημα,,,,Ας δούμε την ένοια. ΚΎΚΛΟΣ + ΌΡΕΝ/ΟΠΉ…στη φύση ευθείες γραμμές δεν υπάρχουν, ο εν λόγω κύκλος, είναι η ΚΥΚΛΙΚΉ γραμμή του ορίζωντα που από πάνω δεν έχει καπάκι είναι ανοιχτός ο κύκλος . Kύκλος + ΟΠΉ/OPEN = Κύκλωπας Τώρα το σπήλαιο… η λέξη είναι σύνθετη από την Αρχαία λέξη ΣΠΕΟΣ, SPACE το λέει σήμερο η NASA και τους Αστέρες ΉΛΙΟΥΣ σπ-ήλαιον = το σπέος των Ηλίων = σπήλαον Ο κύκλωπας λέει, είχε ΈΝΑ μάτι, Ο ουρανός δηλαδή που έβλεπε ο Οδυσέας είχε ένα μάτι τον Ήλιο…..όμως στο σπήλαιο μπήκε την νύχτα και τί είδε? ήταν γεμάτο λέει το σπήλαιο γάλατα, = (Γαλαξίες) και τυριά (Τείρεα = Αστέρες) Πιος θα καταλάβεναι αυτό το νόημα πρίν από 70 χροννια? ….και είπεν ο κύριος ότι: “θα αποκαλύψω τα από καταβολής κόσμου” (αλλά, όταν έλθει η ώρα) και ο Ιωάννης: “Εγγυς γαρ η βασιλεία των ουρανών” Τί όμως πρόσθετο μαθαίνουμε από αυτόν τόν Μύθο? μαθαίνουμε ότι:Α’στέρας= ασταθείς, Ο αστέρας δεν είναι σταθερός ΚΑΙ, Τείρεα (οι Αστέρες = ΔΕΝ είναι Άφθαρτοι φθείρωνται οι αστερς, από εδώ “τειρεα” και η Τερηδώνα που φθείρει τα δόντια μας.
Το Ίδιο και με τους Φοίνικες,
Ο Ησίοδος μας λέει:
Το Άλφα πάντων προτάξαι διά τό Φοίνικας ούτω καλείν τον Βούν….! ….. Ακριβώς όπως και εμείς σήμερο πρωσπαθούμαι να εξηγήσουμε έτσι και οι και ο Ησίοδος και όλοι οι συγγραφείς δεν ήτο σωστοί πολλές φορές
Από που και ώς πού, το Άλφα είναι συνώνυμο του βοδιού? και από την άλλη μεριά ακόμα σήμερα λέμε Τιμαλφή = η Άλφα τιμή ή Αλφειός = ο Α ποταμός, από ποτe το Βόδι υπήρξε σήμα αναφοράς στην Ελληνική γραμμάτια? εγώ θυμούμε στο σχολείο ο δάσκαλος επιηκώς μας προσφωνούσε Βόδια όταν ήμασταν αδιάβαστοι….
Άλλο το “ΑΛ ΕΥ” και Άλλο το “ΕΛ ΕΥ”….. Ελ ευ = Θεός Ελ ή ‘Ηλ = ο Ήλιος θεός που μας χαρίζει τη θέαση…..και ευ = καλός
Ελ ευ= ένας καλός θεούλης… “Αλ ‘Ευ” ωστόσο, σημαίνει ζωοτροφές…που χωρείς Ήλιο τίποτα δεν φυτρώνει… και εμείς λέμε, “Άλ-ευ-ρα” καί η Αγελάδα τρώει Ζωοτροφές ή τα άλευρα… Πως όμως συνδέθηκε με το “‘Ελ έυ” ή Έλφα και κοινώς Άλφα με την Αγελάδα?
Ευχαριστώ,