Το Μολύβι … σαν βασικό υλικό

Το Μολύβι.

Το μολύβι είναι ένα μέσο με το οποίο γράφουμε, συνήθως πάνω σε χαρτί.

Ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα στην Αγγλία όταν ανακαλύφθηκαν τα ορυχεία γραφίτη.

Λίγο πιο παλιά…

Παίρνει το όνομά του από τον μόλυβδο που ήταν αρχικά το υλικό που χρησιμοποιούταν. ….. Ο μόλυβδος όμως δεν ήταν τόσο καλό μέσο για γραφή καθώς απαιτείτο μεγάλη δύναμη για κάθε γραμμή. Επίσης η μακροπρόθεσμη επαφή με τον μόλυβδο ήταν ανθυγιεινή για τον γραφέα. Έτσι με τον καιρό άρχισε να χρησιμοποιείται ο γραφίτης, λόγω της πιο χρήσιμης κρυσταλλικής δομής του. Στον γραφίτη οι δυνάμεις Φαν ντερ Βααλς μεταξύ των στρώσεων είναι πολύ μικρές, με αποτέλεσμα την χαρακτηριστική απαλοιφή στρώσεων γραφίτη πάνω στο χαρτί που καθιστά εφικτό το γράψιμο.

Κείμενα γραμμένα με μολύβι μπορούν συνήθως να σβηστούν με υλικά όπως η γόμα, για αυτόν τον λόγο το μολύβι δεν χρησιμοποιείται τόσο όταν το κείμενο πρέπει να μείνει αναλλοίωτο. Το μολύβι χρησιμοποιείται όμως ευρέως από μαθητές, στις εικαστικές τέχνες, από αρχιτέκτονες (αν και η χρήση του αντικαθίσταται από τον Η/Υ αλλά και από τεχνίτες σε οικοδομές ή εργοστάσια.

Αυτά για την ιστορία του μολυβιού, έτσι για να μαθαίνουμε λιγάκι, για το ταπεινό μολύβι

Αλλά, όμως αυτό το τόσο μικρό εργαλείο αναφέρεται σαν ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ για την κατασκευή ξύλινου δαπέδου κήπου, και μάλιστα πρώτο – πρώτο, από γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών εργαλείων…

Καλά λέει ο Μαραγκός ότι << ο καλός ο μάστορας έχει το μολύβι στο αυτί και την ξύστρα στην τσέπη>>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.